HTML

Nowa Wieża Babel

"a szép és csodás dolgok, míg fennállnak és szemmel láthatóak, önmaguk emlékei, s csupán akkor szól róluk ének, ha örökre elpusztultak" - Tolkien mester szavaival élve azon gondolataimnak szeretnék itt emléket állítani, melyeket talán érdemes megóvni a pusztulástól

Friss topikok

  • d6: Amin felháborodsz, az pont azért van, amiért felháborodsz az Igazság árán is. Ez pedig a célközöns... (2009.07.05. 00:25) 56 pofon a szarháziaknak
  • d6: @SD: Nyilvánvaló a felháborodásod. A buzikkal kapcsolatban az a véleményem, hogy nem is feltétlenü... (2009.07.05. 00:08) Gyalázat
  • d6: A "Néha" komolyan tetszik. (2009.07.04. 23:21) Wiersze - Niebo
  • d6: Én is már találkoztam ilyen emberrel, de szerintem attól, hogy mondjuk korábban nem beszéltetek, v... (2009.07.04. 23:10) kapcsolatok
  • d6: Szerintem a legjobb az, ha minél hamarabb kilépsz a hideg padlóra, és hagyod egy kicsit, hogy fázz... (2009.07.04. 22:56) razem, a jednak osobno

Linkblog

2008.10.24. 20:39 Mse

56 pofon a szarháziaknak

Hát igen. Újabb október 23. Egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk. Mit is ünneplünk ilyenkor? Ja, igen, Bem apót! Mondja a 20. századi fiatal értelmiség. Még szerencse, hogy a mindenhol fogható kereskedelmi csatornák igyekeznek erősíteni történelmi emlékezetünket.

Az első versenyző a jó öreg RTL Klub:

Október 23.

Erős indítás, a szokásos Blinky Bill, Pokemon, Digimon, Hupikék törpékkel. Nehogy már valami Szaffi szarságot, mi? A mai srácok már nem élveznek semmit, amiben nem ömlik a japán rajzfilmfigurák vére. Utána a Dzsungel könyve 2. Mindegy is. Erős próbálkozás egy legalább történelmi témával,  a Hannibál-Róma rémálma képében. Kár, h a korszakot kicsit mellélőtték. Nem baj, történelmi, az már komoly film, nem? Olyan komoly és magyar érzelmű alkotások után, mint az Én és a kölyök /mi a fene az???/, illetve a Twist Olivér, gyors szellemi mélyrepülésben jön a Szomszéd Nője Mindig Zöldebb. Amivel megkorornázzák a menüt, az a főmüsoridőben lenyomott Hihetetlen Család című amerikai rajzfilm, illetve az Anyád napja. Méltó tisztelgés a forradalomban elesett hősi katonákért. És akkor jön, 23.15-kor egy nagyon halvány próbálkozás az 56 csepp vér musicallel. Biztos rengetegen nézik este 11 és 1 óra között.

Október 24.

Szerencsére nem maradunk most se Walter Matthau nélkül, jön a tegnapi siker második része. A fő terítéken a Zorro álarca és a Halálos fegyver 4.Majd fél 1től egy kőkemény 30 perces dokumentumfilm A Forradalom arcai, a nagyon elszánt éjjeli magyaroknak.

Gondolnátok, ezt már nem lehet alulmúlni. De az idei legalpáribb szennycsatorna Arany Középső Ujj Díját mégis a TV2 viszi:

Október 23.

Nem hittem volna, hogy a japán tömegmészárlás után van gagyibb, de a TV2 mindig okoz meglepetést:

Tv2 matiné
- Casper
- Tutenstein
- Kenguk
- Benjámin, az elefánt
- Mizújs, Scooby-Doo?

Ide már tényleg az alsókategóriás amerikai szenny jut. Mindegyik örökérvényű, emlékezetes alkotás, nem is érdemlik, hogy helyezést írjak nekik: Hercules és Xena:Harc a titánokkal, Charlie, minden kutya a mennybe jut 2., Óriásláb esete Hendersonékkal /szánalom különdíj/, Gyagyások serege /???/, Bean, az igazi kataszrófafilm, és amivel végképp sikerült a szarba alázni 56 szellemét, az a főműsoridő: /dobpergés/ Bajos Csajok és Sztárom a Párom...Hogy nem sül le a pofájukról a bőr, mikor este fél 12 kor leadják a Szabadság, szerelem című kritikátlan filmet, olyan gagyi huszadrangú színészekkel, mint Dobó Kata, akit Hollywood már leselejtezett, illetve a nagyon tehetséges és nagyon intelligens Fenyő Iván.

Október 24.

Macska, Eltakarítónő, Kalcium Kölyök, Hal a tortán. Azért az itt élő magyar kisebbség kedvéért beadják a Szabadság vihara című dokumentumfilmet, 23.45-kor.

És a harmadik jelölt kapja a Pofátlanság Különdíjat és ez nem más, mint a Viasat3.

Ennél ocsmányabbat még nem láttam. Még csak műsorváltozás sincs. Nem, megy a Lety a csúnya lány, a Nash Bridges, a Vészhelyzet, a Szívek szállodája, Monk, és a CSI... Ilyet nem láttam azóta, hogy karácsonykor lenyomták a Keresztapa trilógiát ünnepi filmként, méltón Jézus Krisztus születésének fontosságához.

 

Akár vicces is lehetne, de nagyon nem az. Ez valójában az az iszonyat, ami csak ebben a nem evilági országban lehet valóság. Mikor egy nemzet büszkén megtagadja és leköpi azokat a hősöket, akik azért adták az életüket egy elnyomó szuperhatalommal szemben, hogy megszabadítság az országot az elnyomástól. A kurva életbe már, nem érdemli meg az a sok fiatal férfi és nő, gyermek, apa, férj, akiket brutálisan mészároltak le Apró Antal és a haverjai, hogy egyetlen napon ne a rohadt reklámérdek győzzön? Hogy ne a bajos csajokat nézze a pórnép? Tudja ez az ország egyáltalán, hogy mi a fenét ünneplünk? Könnyek vannak a szememben, ha arra gondolok, hogy most annak az Apró Antalnak a veje és lánya koronázza meg könnyezve Nagy Imre sírját, aki meggyilkolta a szabadság reményét? Aki több százezer életet tett tönkre, embereket kínzott és gyermekek jövőjét vette el. Erre senki sem akar emlékezni. Hiszen Horn Gyula, a pufajkás, most kitüntetést kap, a first lady pedig, akinek családja benne volt a II. János Pál elleni merényletben, büszkén vonul és milliomos férje meg kormányozza az országunkat. Az a félőrült barom, aki teljesen eladósította az országot a bűnöző sleppjével. Ott a díszes társaság: Veress János, Zuschlag, az alkoholista hadügyminiszter... Nem, bocsássuk meg a bűneiket...Nem, ezeknek börtönbe kellett volna kerülni a rendszerváltáskor, mert nem változnak. Ugyanazok a kommunista módszerek: démonizáljuk Orbán Viktort, keverjük botrányba az összes jobboldalit, szerencsére ezek nem túl sikeres próbálkozások voltak. De zseniálisak. Mert elérték, hogy a magyar zászlót megtapossa a magyar, hogy gyűlöletből fújjon valakire, hamis vádak miatt, elérte, hogy a magyar ne tanuljon történelmet, hogy megvakuljon az egész szar nép. Hogy lehet, hogy azoknak a hősöknek az utódai, akik az életüket adták azért, hogy szabad lehessen az ország, akiket ártatlanul akasztottak fel bűnökért, amiket nem követtek el, akik azért küzdöttek, hogy az országot felprédáló vadembereket ne kelljen felszabadítónak nevezni, hogy lehet, hogy ezen hősök utódaiból egy szánalmas csepűrágó banda lett? Ma nem lehetne forradalom, mert a fiatalok inkább a Bárt nézik, vagy elmennek piálni. Mert a mi boldog liberális világunkban, mindenki azt csinál, amit akar. Hazudhat és mi megünnepeljük, mert tiszta ember. Eladósíthatja az országot, de nem baj, mert ráfogja másra és mi, rendes plebs módjára bólogatunk és ünnepeljük őt.

Most azért okosabban csinálják, mint 50 éve. A Kádár-módszer megteszi a hatását. Hamis jólétért cserébe nem látnak, nem hallanak, csak szavaznak, csak szavaznak. És elérik, hogy a nemzeti ünnepünk, már csak iskolaszünetté silányodjon. Legalább a gyerekeknek nem kell iskolába menni.

 

Neveket akarok hallani, kik 56 hóhérai,

Kik hoztak ítéletet, egy tiszta forradalom felett.

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad.

Istentől embertől ne várjon irgalmat,

Ezernyi áldozat, most sírjából felmutat,

Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat!

Én inkább megnéztem a Hír TV-n a Wittner Mária interjút, aki mesélt az igazi forradalomról, a bukásáról és hogy másfél évtizeden keresztül bűnhődött azért mert hazafi volt.

Szégyellje magát ez a nép. Nem érdemel hősöket. El fog süllyedni.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://babel.blog.hu/api/trackback/id/tr54730260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d6 2009.07.05. 00:25:38

Amin felháborodsz, az pont azért van, amiért felháborodsz az Igazság árán is. Ez pedig a célközönség. Az ilyen kereskedelmi TV-knek a célközönsége nem Te vagy. Azok az emberek, akik ezeket a műsorokat nézik nem igényelnek egy mély interjút Wittner Máriával, hanem megelégszenek a Szabadság, szerelemmel.

Akiket jobban érdekel 56, azok nézik az mtv-t, a Duna TV-t vagy a jobban a politikára pozicionált Echo vagy HírTV-t.

Amikor pl megszerkesztik egy rádió zenei kínálatát, sokan a gagyi népzenéket tolják (Danubius, Sláger, Juventus), vagy pl van az MR2 Petőfi Rádió, ami a zenei kínálatával a fiatal értelmiséget célozza meg, pl van rajta Kaukázus ( kaukazus.hu ) is.
süti beállítások módosítása