HTML

Nowa Wieża Babel

"a szép és csodás dolgok, míg fennállnak és szemmel láthatóak, önmaguk emlékei, s csupán akkor szól róluk ének, ha örökre elpusztultak" - Tolkien mester szavaival élve azon gondolataimnak szeretnék itt emléket állítani, melyeket talán érdemes megóvni a pusztulástól

Friss topikok

  • d6: Amin felháborodsz, az pont azért van, amiért felháborodsz az Igazság árán is. Ez pedig a célközöns... (2009.07.05. 00:25) 56 pofon a szarháziaknak
  • d6: @SD: Nyilvánvaló a felháborodásod. A buzikkal kapcsolatban az a véleményem, hogy nem is feltétlenü... (2009.07.05. 00:08) Gyalázat
  • d6: A "Néha" komolyan tetszik. (2009.07.04. 23:21) Wiersze - Niebo
  • d6: Én is már találkoztam ilyen emberrel, de szerintem attól, hogy mondjuk korábban nem beszéltetek, v... (2009.07.04. 23:10) kapcsolatok
  • d6: Szerintem a legjobb az, ha minél hamarabb kilépsz a hideg padlóra, és hagyod egy kicsit, hogy fázz... (2009.07.04. 22:56) razem, a jednak osobno

Linkblog

2008.03.26. 23:21 Mse

A becsület ára

Elfojtott érzelmek, ki nem mondott dolgok. A reklám után.
Hát nem őszinte?Azt mindig sejtettem, hogy az emberségnek sajnos nincs alsó határa, de az Igazság ára valahogy pontot tett a meggyőződésemre.
Sanyi ül a székben, szemben a halálosan komoly Jakupcsek Gabriellával, aki nemes hivatástudata teljes birtokában, bátran néz szembe a titkokkal. A három hozzátartozó széke közül az egyik üres. Ja, ők azért vannak, hogy még izgibb legyen amikor a sok szerencsétlen bevallja, h nem is nő vagy nem is férfi. Ugye a hatás kedvéért.
Na de Sanyi. 40-es ápoló, vagy mittudomén mi, az nem is olyan érdekes. 2 gyermeke van, felesége. A feleség széke üresen áll. Talán nem akart részt venni önkéntes megalázásában?
Mindegy, mennek a kérdések.
-Megbízik a barátaiban? - Ásítás a közönség soraiban, hisz ők Való Világon, meg mexikói sorozatokon nevelkedtek. Ki nem szarja le? Mindegy, a kis hős persze igennel válaszol. Nagy meghatódás, taps, a válasz igaz.
-Elégedett a felesége a szexuális teljesítményével? - Itt már Gabriellánk szeme is felcsillan, csak kihúzunk valami nézettségfokozót ebből a szemüveges egérből. A válasz: nem. Gabriella nem éri be ennyivel, mintha a meglepett közönség szólna a száján át. Tovább faggatózik.
-Megcsalta már a feleségét? - Itt már a sötét stúdió ellenére is, a Balázs-showban kezdjük érezni magunkat. A nép egyszerű gyermeke igennel felel, Mindenki tapsol. Gabriella letöröl egy izzadságcseppet, ezek már nem kapcsolnak el... Sanyink pedig örül, mert már nyert is 100.000. forintot.
-Negyedik forduló, tizennyolcadik kérdés: Ön homoszexuális? - A közönség itt már felhördül, alig várják, hogy kiderüljön az IGAZSÁG! Persze igen a válasz. Mindenki önfeledten tapsol a hősies coming out után. 1.000.000. forint. Sanyi Jakupcsek szemében megértést vél felfedezni. A nyomorult. Pedig csak az a fránya nézettség...
És így tovább, "-Jobban szereti a családját, mint saját magát?-Igen!", "-Vannak titkos szexuális fantáziái?-Igen!", egészen az utolsó kérdésig:
-Ha változtathatna a nemi vonzódásán, megtenné? -Nem!
Fanfár, családi filmekbe illő hősi zene, Sanyi 10 millió forintnál megáll. Könnyek közt, lassítva öleli meg barátait, a közönség lelkesen asszisztál a komédiához.
Jobban szereti a családját magánál? Ja, hogy a srácok nem tudták, hogy meleg? Üsse kő, jobb is a tévéből értesülni az ilyesmiről...
Sanyi azért maradt a feleségével, hogy a gyermekei boldogan nőjenek fel, pedig 9 éve tudja, hogy más.

Mindössze fél óra alatt megtudtuk Sanyi összes kis titkát, a nézettség megugrott, az emberek imádnak más nyomorán szórakozni. Nem baj Sanyi. Nyertél 10.000.000. forintot. MIndenki boldog. Sanyi a pénzzel, a csatorna vezetői a még több pénzzel, amit a köztes reklámokból bekszáltak, a kedves, figyelmes jótét lélek Gabriella népszerűsége növekszik.
Egy boldog, rózsaszín cukormáz alatt megbúvó rémségek cirkusza az egész média. Nem különbözik a régi idők cirkuszától, ahol a torzszülötteket rács mögött mutogatták.
De hát ezt senki nem láthatja, hiszen a póráz másik végéről, kenyérhéj-alamizsnaként bedobják a rácsok közé azt a tízmilliót. Az emberségükért cserébe.

És az élet megy tovább.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://babel.blog.hu/api/trackback/id/tr45398386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d6 2009.07.04. 22:41:59

Ez bizony csúnyán így van. A média elég nagy rücsök, és addig jó amíg csak a TV-ben nézed.
süti beállítások módosítása